Това се случва ден след като станаха известни резултатите от новата

...
Това се случва ден след като станаха известни резултатите от новата
Коментари Харесай

По случая Дебора: Повдигат нови обвинения срещу охранителя Георгиев

Това се случва ден откакто станаха известни резултатите от новата експертиза за пострадванията на 18-годишната ученичка, направена от правосъдни медици от Пловдив след всеобщ отказ на сътрудниците им от Стара Загора, и шест месеца след нападението над момичето. Нараняванията ѝ към този момент са избрани не като лека телесна щета, а като междинна, в това число с краткотрайна заплаха за живота.

Извършен е разбор на събраните доказателства от разпити на очевидци, в това число спомагателен разпит на потърпевшата, писмени доказателства, в това число спомагателна съдебномедицинска документи, показана от процесуалния представител на Дебора Михайлова, направените изводи по назначените експертизи - сложна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна сложна експертиза - ДНК, дактилоскопна и трасологична.

На база на него наблюдаващите прокурори обединяват следствията по двете досъдебни производства по отношение на 26-годишния Георги Георгиев и следва да му издигнат нови обвинявания, прибавиха от прокуратурата.

Според държавното обвиняване новите квалификации са за осъществени три закононарушения. Едното обвиняване касае член 143, алинея 1 от Наказателния кодекс и е за това, че на 26 юни 2023 година в Стара Загора в стая в апартамент Георгиев е принудил момичето да претърпи нещо срещу волята си, като остригал част от косата ѝ и използвал мощ - удар с пестник.

Второто и третото обвинения (чл. 131, алинея 1, т. 5 и т. 9 вр. член 129, алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс) са за това, че в същия ден с особена свирепост и по изключително непосилен метод е предизвикал на Дебора Михайлова двустепенна междинна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток и лека мозъчна травма, довели до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други елементи от тялото, прецизират от прокуратурата.

Повдигането на новите обвинявания ще се извърши персонално от наблюдаващите прокурори в наличието на бранителите на обвинения, който е с избрана мярка за неотклонение " задържане под стража " по досъдебно произвеждане, водено против него за закана с ликвидиране, добавят от обвиняването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР